0

Składniki

100 Mililitrów
olej
50 Mililitrów
ocet
1 Szklanka
woda
10 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
cebula
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
5 Łyżek
mąka
5 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kanie oczyścić, sparzyć gotowaną wodą i osuszyć.
  2. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
  3. Zimne sowy układać w słoiku, przekładając pokrojoną w plastry cebulą. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.
  4. Z wody , octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią grzyby, tak aby były całe przykryte.
  5. Słoiki zakręcić i pasteryzować15 minut.

Opis

Gdy nie ma co zrobić z usmażonymi sowami

Podobne przepisy

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!