Kanie marynowane

m7
Kanie marynowane

0

3.0 / 42

Smażone kanie marynowane to idealny sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów, których smakiem możemy cieszyć się o każdej porze roku. To doskonała alternatywa dla maślaków lub podgrzybków w occie. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych, śniadań lub do sałatek. Życzymy smacznego!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 olej

50 ocet

1 szkl. woda

10 szt. kania

2 szt. jajko

2 szt. cebula

10 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka bułka tarta

1 łyżka cukier

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Kanie oczyścić, sparzyć gotowaną wodą i osuszyć.

2

Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

3

Zimne grzyby układać w słoiku, przekładając pokrojoną w plastry cebulą. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

4

Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią grzyby, tak aby były całe przykryte.

5

Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły