0

Składniki

100 Mililitrów
olej
50 Mililitrów
ocet
1 Szklanka
woda
10 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
cebula
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
5 Łyżek
mąka
5 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kanie oczyścić, sparzyć gotowaną wodą i osuszyć.
  2. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
  3. Zimne sowy układać w słoiku, przekładając pokrojoną w plastry cebulą. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.
  4. Z wody , octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią grzyby, tak aby były całe przykryte.
  5. Słoiki zakręcić i pasteryzować15 minut.

Opis

Gdy nie ma co zrobić z usmażonymi sowami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!