Kanie marynowane

m7
Kanie marynowane

Średnia 3.0 / 42

Oceń!

Smażone kanie marynowane to idealny sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów, których smakiem możemy cieszyć się o każdej porze roku. To doskonała alternatywa dla maślaków lub podgrzybków w occie. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych, śniadań lub do sałatek. Życzymy smacznego!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 olej

50 ocet

1 szkl. woda

10 szt. kania

2 szt. jajko

2 szt. cebula

10 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka bułka tarta

1 łyżka cukier

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1807

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

126

gram

Tłuszcze

137

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły