0

Składniki

100 Mililitrów
olej
50 Mililitrów
ocet
1 Szklanka
woda
10 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
cebula
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
5 Łyżek
mąka
5 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kanie oczyścić, sparzyć gotowaną wodą i osuszyć.
  2. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
  3. Zimne sowy układać w słoiku, przekładając pokrojoną w plastry cebulą. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.
  4. Z wody , octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią grzyby, tak aby były całe przykryte.
  5. Słoiki zakręcić i pasteryzować15 minut.

Opis

Gdy nie ma co zrobić z usmażonymi sowami

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!