Kanie marynowane
m7
0
3.0 / 42
0
Gdy nie ma co zrobić z usmażonymi sowami
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 olej
50 ocet
1 szkl. woda
10 szt kania
2 szt jajko
2 szt cebula
10 szt pieprz ziarnisty
3 szt ziele angielskie
2 szt liść laurowy
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
1 łyżka cukier
0.50 łyżeczka sól
Przygotowanie
1
Kanie oczyścić, sparzyć gotowaną wodą i osuszyć.
2
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
3
Zimne grzyby układać w słoiku, przekładając pokrojoną w plastry cebulą. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.
4
Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią grzyby, tak aby były całe przykryte.
5
Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 minut.