Kanapkowa stonoga
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maggie.z
![Kanapkowa stonoga](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976696847.jpeg&w=3840&q=75)
Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.
0
3 / 2
Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
0.50 puszka kukurydza konserwowa
3 szt. ogórki konserwowe krakus
3 łyżka por
1 łyżka majonez krakus
2 łyżka jogurt grecki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. bagietka
6 szt. liście sałaty
2 szt. zielone liście pora
1 szt. rzodkiewka
1 szt. pomidorki koktajlowe
2 szt. pieprz ziarnisty
1 łyżecz. masło
Przygotowanie
Tuńczyka odsączyć. Wymieszać z posiekanym porem, posiekanymi ogórkami, odsączoną kukurydzą i resztą składników.
Bagietkę pokroić na kromki. Nabić pierwszą kromkę na wykałaczkę, posmarować pastą z tuńczyka, przykryć liściem sałaty, nadziać kolejną kromkę i tak do końca wykałaczki.
Do ostatniej kromki dokleić za pomocą miękkiego masła oczy zrobione z plasterków rzodkiewki i ziaren pieprzu, a także ,,buzię” z pomidorka koktajlowego. Z liści pora zrobić nogi oraz czułki.