Kanapkowa stonoga
maggie.z
Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.
0
3 / 2
Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 pusz. tuńczyk w sosie własnym
0.50 pusz. kukurydza konserwowa
3 szt. ogórki konserwowe krakus
3 łyżka por
1 łyżka majonez krakus
2 łyżka jogurt grecki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. bagietka
6 szt. liście sałaty
2 szt. zielone liście pora
1 szt. rzodkiewka
1 szt. pomidorki koktajlowe
2 szt. pieprz ziarnisty
1 łyżeczka masło
Przygotowanie
Tuńczyka odsączyć. Wymieszać z posiekanym porem, posiekanymi ogórkami, odsączoną kukurydzą i resztą składników.
Bagietkę pokroić na kromki. Nabić pierwszą kromkę na wykałaczkę, posmarować pastą z tuńczyka, przykryć liściem sałaty, nadziać kolejną kromkę i tak do końca wykałaczki.
Do ostatniej kromki dokleić za pomocą miękkiego masła oczy zrobione z plasterków rzodkiewki i ziaren pieprzu, a także ,,buzię” z pomidorka koktajlowego. Z liści pora zrobić nogi oraz czułki.