Kanapkowa stonoga

maggie.z
Kanapkowa stonoga

0

3 / 2

Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

0.50 puszka kukurydza konserwowa

3 szt. ogórki konserwowe krakus

3 łyżka por

1 łyżka majonez krakus

2 łyżka jogurt grecki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. bagietka

6 szt. liście sałaty

2 szt. zielone liście pora

1 szt. rzodkiewka

1 szt. pomidorki koktajlowe

2 szt. pieprz ziarnisty

1 łyżecz. masło

Przygotowanie


1

Tuńczyka odsączyć. Wymieszać z posiekanym porem, posiekanymi ogórkami, odsączoną kukurydzą i resztą składników.

2

Bagietkę pokroić na kromki. Nabić pierwszą kromkę na wykałaczkę, posmarować pastą z tuńczyka, przykryć liściem sałaty, nadziać kolejną kromkę i tak do końca wykałaczki.

3

Do ostatniej kromki dokleić za pomocą miękkiego masła oczy zrobione z plasterków rzodkiewki i ziaren pieprzu, a także ,,buzię” z pomidorka koktajlowego. Z liści pora zrobić nogi oraz czułki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

545

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły