0

Składniki

1 Puszka
tuńczyk w sosie własnym
0.5 Puszki
kukurydza konserwowa
3 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
3 Łyżki
por
1 Łyżka
majonez Krakus
2 Łyżki
Jogurt natualny grecki
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatkowo

1 Sztuka
Bagietka
6 Sztuk
Liście sałaty
2 Sztuki
zielone liście pora
1 Sztuka
rzodkiewka
1 Sztuka
pomidorki koktajlowe
2 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżeczka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Tuńczyka odsączyć. Wymieszać z posiekanym porem, posiekanymi ogórkami, odsączoną kukurydzą i resztą składników.
  2. Bagietkę pokroić na kromki. Nabić pierwszą kromkę na wykałaczkę, posmarować pastą z tuńczyka, przykryć liściem sałaty, nadziać kolejną kromkę i tak do końca wykałaczki.
  3. Do ostatniej kromki dokleić za pomocą miękkiego masła oczy zrobione z plasterków rzodkiewki i ziaren pieprzu, a także ,,buzię” z pomidorka koktajlowego. Z liści pora zrobić nogi oraz czułki.

Opis

Kanapki z sałatką z tuńczyka podane inaczej niż zwykle.

Podobne przepisy

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!