Kanapki z mortadelą na ciepło
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kanapki z mortadelą na ciepło](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976644310.jpeg&w=3840&q=75)
szybki sposób na kolację
0
0 / 0
szybki sposób na kolację
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. ser edamski tłusty
8 szt. mortadela
1 szt. jajko
Przygotowanie
1
Jajko należy roztrzepać z solą i pieprzem. Mortadelę obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć najpierw z jednej strony za chrupko. Przewrócić na drugą i posypać serem, gdy się rozpuści poukładać kawałki mortadeli.
2
Poukładać plastry pomidora i polać ketchupem.