Kanapki z mortadelą na ciepło

m7
Kanapki z mortadelą na ciepło

0

0 / 0

szybki sposób na kolację

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. ser edamski tłusty

8 szt. mortadela

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Jajko należy roztrzepać z solą i pieprzem. Mortadelę obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć najpierw z jednej strony za chrupko. Przewrócić na drugą i posypać serem, gdy się rozpuści poukładać kawałki mortadeli.

2

Poukładać plastry pomidora i polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

455

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły