Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Admin
Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

1

0 / 0

Sok jabłkowy Tymbark wykonany wyłącznie ze świeżych owoców będzie idealnym uzupełnieniem pożywnego śniadania lub lunchu. Słodko – ostra pasta z papryki i lekki sok jabłkowy to jest to!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szt. papryka czerwona

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Papryki umyj, przerój na pół, wytnij gniazda nasienne i lekko posól. Piecz na papierze do pieczenia w 200st. przez 30 minut.

2

Po upieczeniu zdejmij skórę. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanym oleju.

3

Dodaj do papryki i zblenduj na gładką masę. Przypraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

234

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły