Kanapki włoskie z tuńczykiem
m7
Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz kolorowy mielony
4 szt. kromka chleba pszennego
4 szt. grzyby marynowane
4 szt. plaster sera żółtego,
4 szt. plaster cebuli
1 łyżka posiekana natka pietruszki
3 dag. masło
20 dag. tuńczyk w sosie własnym
Przygotowanie
Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera .
Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.