Kanapki włoskie z tuńczykiem
m7
0
0 / 0
0
Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz kolorowy mielony
4 szt kromka chleba pszennego
4 szt grzyby marynowane
4 szt plaster sera żółtego,
4 szt plaster cebuli
1 łyżka posiekana natka pietruszki
3 dek. masło
20 dek. tuńczyk w sosie własnym
Przygotowanie
1
Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera .
2
Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.