Kanapki włoskie z tuńczykiem

m7
Kanapki włoskie z tuńczykiem

1

0 / 0

Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz kolorowy mielony

4 szt. kromka chleba pszennego

4 szt. grzyby marynowane

4 szt. plaster sera żółtego,

4 szt. plaster cebuli

1 łyżka posiekana natka pietruszki

3 dag. masło

20 dag. tuńczyk w sosie własnym

Przygotowanie


1

Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera .

2

Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

255

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły