Kanapki włoskie z tuńczykiem

m7
Kanapki włoskie z tuńczykiem

0

0 / 0

Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz kolorowy mielony

4 szt. kromka chleba pszennego

4 szt. grzyby marynowane

4 szt. plaster sera żółtego,

4 szt. plaster cebuli

1 łyżka posiekana natka pietruszki

3 dek. masło

20 dek. tuńczyk w sosie własnym

Przygotowanie


1

Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera .

2

Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły