Kanapki włoskie z tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kanapki włoskie z tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954795.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl
1
0 / 0
Przepis znalazłem w serwisie kulinarym pychotka.Pl
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz kolorowy mielony
4 szt. kromka chleba pszennego
4 szt. grzyby marynowane
4 szt. plaster sera żółtego,
4 szt. plaster cebuli
1 łyżka posiekana natka pietruszki
3 dag. masło
20 dag. tuńczyk w sosie własnym
Przygotowanie
1
Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera .
2
Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.