Kanapki „na dobry wieczór”

Łowicz
Kanapki „na dobry wieczór”

0

5 / 1

Szukasz pomysłu na lekką kolację? Gęsta pasta warzywna, mozzarella i czerwona papryka to sposób na wieczorny-urozmaicony posiłek. Koniecznie dodaj na wierzch kanapek listki świeżej bazylii i rozkoszuj się kolacją „na dobry wieczór”.

5

Składniki

5 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką

3 szt. kromka chleba razowego

1 szt. kulka mozarelli

1 szt. papryka czerwona i żółta

1 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Chleb kroimy na kromki. Smarujemy pastą warzywną z pomidorami i wędzoną papryką.

2

Mozzarellę odsączamy z wody i kroimy na plasterki. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w plasterki.

3

Kawałkami mozarelli oraz papryki dekorujemy nasze kanapeczki i posypujemy świeżą bazylią. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

629

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły