Kanapki „na dobry wieczór”

Łowicz

Szukasz pomysłu na lekką kolację? Gęsta pasta warzywna, mozzarella i czerwona papryka to sposób na wieczorny-urozmaicony posiłek. Koniecznie dodaj na wierzch kanapek listki świeżej bazylii i rozkoszuj się kolacją „na dobry wieczór”.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
629
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Szukasz pomysłu na lekką kolację? Gęsta pasta warzywna, mozzarella i czerwona papryka to sposób na wieczorny-urozmaicony posiłek. Koniecznie dodaj na wierzch kanapek listki świeżej bazylii i rozkoszuj się kolacją „na dobry wieczór”.
5
Składniki
5 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
3 szt. kromka chleba razowego
1 szt. kulka mozarelli
1 szt. papryka czerwona i żółta
1 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Chleb kroimy na kromki. Smarujemy pastą warzywną z pomidorami i wędzoną papryką.
Mozzarellę odsączamy z wody i kroimy na plasterki. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w plasterki.
Kawałkami mozarelli oraz papryki dekorujemy nasze kanapeczki i posypujemy świeżą bazylią. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
629
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.