Kanapki „na dobry początek”
maspexdigital
Mamy przepis na fantastyczne śniadanie! Chleb orkiszowy posmarowany aksamitną pastą warzywną Łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami oraz dodatkami: soczystą wędliną, cebulką, a także natką pietruszki. To kanapki, obok których nie przejdziesz obojętnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
735
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Mamy przepis na fantastyczne śniadanie! Chleb orkiszowy posmarowany aksamitną pastą warzywną Łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami oraz dodatkami: soczystą wędliną, cebulką, a także natką pietruszki. To kanapki, obok których nie przejdziesz obojętnie.
4
Składniki
2 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. pasta warzywna łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami
0.50 szt. cebula czerwona
6 plaster wędlina
1 szczyp. natka pietruszki
Przygotowanie
Chleb orkiszowy kroimy na kromki, a następnie w trójkąty. Na chleb nakładamy pastę warzywną.
Cebulę i szynkę kroimy w cienkie plasterki, a następnie układamy je na każdej kanapce. Wszystkie kanapeczki dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
735
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.