Kanapki „na dobry początek”

maspexdigital
Kanapki „na dobry początek”

0

5 / 2

Mamy przepis na fantastyczne śniadanie! Chleb orkiszowy posmarowany aksamitną pastą warzywną Łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami oraz dodatkami: soczystą wędliną, cebulką, a także natką pietruszki. To kanapki, obok których nie przejdziesz obojętnie.

4

Składniki

2 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. pasta warzywna łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami

0.50 szt. cebula czerwona

6 plaster wędlina

1 szczyp. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Chleb orkiszowy kroimy na kromki, a następnie w trójkąty. Na chleb nakładamy pastę warzywną.

2

Cebulę i szynkę kroimy w cienkie plasterki, a następnie układamy je na każdej kanapce. Wszystkie kanapeczki dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

735

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły