0

Składniki

1 Sztuka
Bagietka
30 Gramów
Schab pieczony
30 Gramów
majonez
15 Gramów
konfitura z dzikiej róży Łowicz
15 Gramów
Rukola
1 Opakowanie
ingridient
ogórki konserwowe krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bagietkę przeciąć na pół. W misce wymieszać majonez wraz z konfiturą z dzikiej róży Łowicz i posmarować obie połówki bułki.
  2. Następnie nałożyć rucolę i pokrojony w plastry półgęsek, na sam wierzch ułożyć pokrojonego w długie plastry ogórka i nałożyć wierzchnią warstwę bagietki.

Opis

Szukasz pomysłu na kolację lub smaczną przekąskę na imprezę? Oto prosta propozycja dla tych, którzy chcą zjeść coś “na szybko”. Wystarczy przeciąć bagietkę, nałożyć na nią wymieszana konfiturę z dzikiej róży z majonezem, ulubione dodatki - my proponujemy rukolę, plastry półgęsek oraz ogórki i gotowe, pyszna kanapka ląduję na Twoim talerzu.

Podobne przepisy

Kanapkowa stonoga

Przepis
Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Sałatka z łososiem, grejpfrutem i orzechami pekan w sosie j...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z łososiem, grejpfrutem i orzechami pekan w sosie jagodowym

Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Nat...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures

Mini burgery

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem

Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!