0

Składniki

1 Sztuka
Bagietka
30 Gramów
Schab pieczony
30 Gramów
majonez
15 Gramów
konfitura z dzikiej róży Łowicz
15 Gramów
Rukola
1 Opakowanie
ingridient
ogórki konserwowe krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bagietkę przeciąć na pół. W misce wymieszać majonez wraz z konfiturą z dzikiej róży Łowicz i posmarować obie połówki bułki.
  2. Następnie nałożyć rucolę i pokrojony w plastry półgęsek, na sam wierzch ułożyć pokrojonego w długie plastry ogórka i nałożyć wierzchnią warstwę bagietki.

Opis

Szukasz pomysłu na kolację lub smaczną przekąskę na imprezę? Oto prosta propozycja dla tych, którzy chcą zjeść coś “na szybko”. Wystarczy przeciąć bagietkę, nałożyć na nią wymieszana konfiturę z dzikiej róży z majonezem, ulubione dodatki - my proponujemy rukolę, plastry półgęsek oraz ogórki i gotowe, pyszna kanapka ląduję na Twoim talerzu.

Podobne przepisy

Kanapkowa stonoga

Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!