Kanapka z półgęskiem z ogórkami

formularz
Kanapka  z półgęskiem z ogórkami

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na kolację lub smaczną przekąskę na imprezę? Oto prosta propozycja dla tych, którzy chcą zjeść coś “na szybko”. Wystarczy przeciąć bagietkę, nałożyć na nią wymieszana konfiturę z dzikiej róży z majonezem, ulubione dodatki - my proponujemy rukolę, plastry półgęsek oraz ogórki i gotowe, pyszna kanapka ląduję na Twoim talerzu.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. bagietka

30 g schab pieczony

30 g majonez

15 g konfitura z dzikiej róży łowicz

15 g rukola

1 opak. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Bagietkę przeciąć na pół. W misce wymieszać majonez wraz z konfiturą z dzikiej róży Łowicz i posmarować obie połówki bułki.

2

Następnie nałożyć rucolę i pokrojony w plastry półgęsek, na sam wierzch ułożyć pokrojonego w długie plastry ogórka i nałożyć wierzchnią warstwę bagietki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

321

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły