Kanapka z półgęskiem z ogórkami
formularz
Szukasz pomysłu na kolację lub smaczną przekąskę na imprezę? Oto prosta propozycja dla tych, którzy chcą zjeść coś “na szybko”. Wystarczy przeciąć bagietkę, nałożyć na nią wymieszana konfiturę z dzikiej róży z majonezem, ulubione dodatki - my proponujemy rukolę, plastry półgęsek oraz ogórki i gotowe, pyszna kanapka ląduję na Twoim talerzu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
321
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na kolację lub smaczną przekąskę na imprezę? Oto prosta propozycja dla tych, którzy chcą zjeść coś “na szybko”. Wystarczy przeciąć bagietkę, nałożyć na nią wymieszana konfiturę z dzikiej róży z majonezem, ulubione dodatki - my proponujemy rukolę, plastry półgęsek oraz ogórki i gotowe, pyszna kanapka ląduję na Twoim talerzu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. bagietka
30 g schab pieczony
30 g majonez
15 g konfitura z dzikiej róży łowicz
15 g rukola
1 opak. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
Bagietkę przeciąć na pół. W misce wymieszać majonez wraz z konfiturą z dzikiej róży Łowicz i posmarować obie połówki bułki.
Następnie nałożyć rucolę i pokrojony w plastry półgęsek, na sam wierzch ułożyć pokrojonego w długie plastry ogórka i nałożyć wierzchnią warstwę bagietki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
321
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.