Kanapka z pastrami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Kanapka z pastrami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713361907099.jpeg&w=3840&q=75)
Pastrami to rodzaj wędliny tradycyjnie przygotowywanej z wołowiny, której intensywny smak znakomicie pasuje do kanapek. To danie jest niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych.
0
0 / 0
Pastrami to rodzaj wędliny tradycyjnie przygotowywanej z wołowiny, której intensywny smak znakomicie pasuje do kanapek. To danie jest niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka chrzan krakus
8 plast. pastrami
70 g kapusta kiszona
50 g ser żółty
2 łyżka majonez
2 łyżka keczup
1 szcz. pieprz czarny
1 łyżka sos worchesterschire
3 szt. kromka chleba razowego
2 łyżka masło
Przygotowanie
Smarujemy masłem kromki z obu stron i przypiekamy na suchej patelni. Jak już przypiecze się jedna strona, odwracamy kromkę i na tą już przypieczoną kładziemy ser, aby się roztopił.
Następnie robimy sos rosyjski. W misce łączymy chrzan Krakus, keczup, majonez i sos Worchesterschire, a następnie doprawiamy czarnym pieprzem.
Kapustę kiszoną kroimy drobno, a pastrami podgrzewamy na parze wodnej.
Zaczynamy składać kanapkę. Przypieczoną kromkę chleba z roztopionym serem smarujemy sosem rosyjskim, na to kładziemy pastrami, kapustę kiszoną i następnie powtarzamy niniejszą czynność.
Na końcu kanapkę z pastrami możemy włożyć do opiekacza, aby była ciepła.