Kanapka z pastrami

Krakus
Kanapka z pastrami

0

0 / 0

Pastrami to rodzaj wędliny tradycyjnie przygotowywanej z wołowiny, której intensywny smak znakomicie pasuje do kanapek. To danie jest niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka chrzan krakus

8 plast. pastrami

70 g kapusta kiszona

50 g ser żółty

2 łyżka majonez

2 łyżka keczup

1 szcz. pieprz czarny

1 łyżka sos worchesterschire

3 szt. kromka chleba razowego

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Smarujemy masłem kromki z obu stron i przypiekamy na suchej patelni. Jak już przypiecze się jedna strona, odwracamy kromkę i na tą już przypieczoną kładziemy ser, aby się roztopił.

2

Następnie robimy sos rosyjski. W misce łączymy chrzan Krakus, keczup, majonez i sos Worchesterschire, a następnie doprawiamy czarnym pieprzem.

3

Kapustę kiszoną kroimy drobno, a pastrami podgrzewamy na parze wodnej.

4

Zaczynamy składać kanapkę. Przypieczoną kromkę chleba z roztopionym serem smarujemy sosem rosyjskim, na to kładziemy pastrami, kapustę kiszoną i następnie powtarzamy niniejszą czynność.

5

Na końcu kanapkę z pastrami możemy włożyć do opiekacza, aby była ciepła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły