Kanapka w jajku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kanapka w jajku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3015-1702057662942.jpeg&w=3840&q=75)
Kromka maczana w jajku jest pyszna i świetnie nadaje się na śniadanie. To zarówno szybki posiłek w domu, ale też propozycja śniadaniowa w hotelach. Pieczywo w jajku to inaczej tost francuski. Może być na słodko, ale również w wersji wytrawnej. Tosty francuskie można doprawiać ulubionymi przyprawami, a również obtaczać w śmietance, dalej jajku i wersja na słodko z owocami lub dżemem też jest pyszna!
1
2.7 / 26
Kromka maczana w jajku jest pyszna i świetnie nadaje się na śniadanie. To zarówno szybki posiłek w domu, ale też propozycja śniadaniowa w hotelach. Pieczywo w jajku to inaczej tost francuski. Może być na słodko, ale również w wersji wytrawnej. Tosty francuskie można doprawiać ulubionymi przyprawami, a również obtaczać w śmietance, dalej jajku i wersja na słodko z owocami lub dżemem też jest pyszna!
2
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. chleb tostowy
2 szt. jaja l
Przygotowanie
Jajka wymieszać widelcem na talerzu
Kromki obtoczyć w jajkach
Usmażyć je na patelni