Kanapka w jajku

m7
Kanapka w jajku

Średnia 2.7 / 26

Oceń!

Kromka maczana w jajku jest pyszna i świetnie nadaje się na śniadanie. To zarówno szybki posiłek w domu, ale też propozycja śniadaniowa w hotelach. Pieczywo w jajku to inaczej tost francuski. Może być na słodko, ale również w wersji wytrawnej. Tosty francuskie można doprawiać ulubionymi przyprawami, a również obtaczać w śmietance, dalej jajku i wersja na słodko z owocami lub dżemem też jest pyszna!

2

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. chleb tostowy

2 szt. jaja l

Przygotowanie


Jajka wymieszać widelcem na talerzu

Kromki obtoczyć w jajkach

Usmażyć je na patelni

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1490

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

285

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły