Kanapka Reuben
Tiktok
Kanapka Reuben to klasyk amerykańskiej kuchni, znana z wyrazistych smaków i sycącej kompozycji. To połączenie kwasowości, słoności i kremowości czyni kanapkę Reuben prawdziwą ucztą dla miłośników tradycyjnych delikatesowych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kanapka Reuben to klasyk amerykańskiej kuchni, znana z wyrazistych smaków i sycącej kompozycji. To połączenie kwasowości, słoności i kremowości czyni kanapkę Reuben prawdziwą ucztą dla miłośników tradycyjnych delikatesowych smaków.
12
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżka majonez
1 łyżka musztarda
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżecz. sos sriracha
1 szczyp. pieprz
2 szt. kromki grubo krojonego chleba
5 g masło
5 szt. plastry pastrami
50 g kiszona kapusta
3 szt. plastry sera żółtego
4 szt. plastry ogórków kiszonych kanapkowych krakus
Przygotowanie
Przygotuj sos. Do miski dodaj łyżkę majonezu, musztardy i ketchupu Kotlin. Następnie łyżeczkę soku z cytryny i sosu sriracha. Dopraw pieprzem.
Na patelni rozpuść masło i przypiecz kromki chleba z obu stron.
Na tej samej patelni podsmaż pastrami.
Na ciepłe pastrami połóż plasterki sera i poczekaj do roztopienia.
Rozpocznij składanie kanapki. Najpierw posmaruj dolną część sosem, połóż na to pastrami z serem, dodaj kiszoną kapustę i plastry ogórków kiszonych Kraków.
Złoż kanapkę.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.