Kanapka Reuben

Tiktok
Kanapka Reuben

0

0 / 0

Kanapka Reuben to klasyk amerykańskiej kuchni, znana z wyrazistych smaków i sycącej kompozycji. To połączenie kwasowości, słoności i kremowości czyni kanapkę Reuben prawdziwą ucztą dla miłośników tradycyjnych delikatesowych smaków.

12

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżka majonez

1 łyżka musztarda

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżecz. sos sriracha

1 szczyp. pieprz

2 szt. kromki grubo krojonego chleba

5 g masło

5 szt. plastry pastrami

50 g kiszona kapusta

3 szt. plastry sera żółtego

4 szt. plastry ogórków kiszonych kanapkowych krakus

Przygotowanie


1

Przygotuj sos. Do miski dodaj łyżkę majonezu, musztardy i ketchupu Kotlin. Następnie łyżeczkę soku z cytryny i sosu sriracha. Dopraw pieprzem.

2

Na patelni rozpuść masło i przypiecz kromki chleba z obu stron.

3

Na tej samej patelni podsmaż pastrami.

4

Na ciepłe pastrami połóż plasterki sera i poczekaj do roztopienia.

5

Rozpocznij składanie kanapki. Najpierw posmaruj dolną część sosem, połóż na to pastrami z serem, dodaj kiszoną kapustę i plastry ogórków kiszonych Kraków.

6

Złoż kanapkę.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły