0

Składniki

1 Sztuka
bułka
1 Plaster
Szynka drobiowa
1 Plaster
ser żółty
1 Łyżeczka
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
oliwki czarne
1 Łyżeczka
papryka czerwona
3 Szczypty
Kiełki
1 Sztuka
sałata
5 Plastrów
ogórek
2 Łyżki
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
1 Szczypta
Słodka papryka w proszku
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
Suszony rozmaryn
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Ząbek
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek obieramy i przeciągamy przez praskę,wszystkie składniki na sos (czosnek, bazylia, majeranek, pieprz, sól, rozmaryn, papryka słodka w proszku, passata) mieszamy razem.
  2. Bułkę rozkrajamy, jedną cześć smarujemy sosem i umieszczamy na niej plaster sera, na drugiej części umieszczamy plaster szynki.
  3. Obie części bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego 180° C na około 5-8 minut
  4. Po wyciągnięciu bułki, umieszczamy na niej sałatę, kiełki, paprykę, ogórka, kukurydze i oliwki i łączymy dwie części bułki ze sobą.

Opis

Kanapka dla prawdziwego głodomora!

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!