Kanapeczki ze śledziem

kontakt_2
Kanapeczki ze śledziem

0

0 / 0

To ciekawa alternatywa na podanie śledzia. Dobrej jakości pieczywo, śledź, czerwona cebula i odrobina ketchupu to proste i znakomite połączenie.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. burak

1 szt. cebula czerwona

10 łyżecz. ketchup kotlin łagodny

1 łyżka majonez

1 szczyp. pieprz czarny

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Buraka obieramy. Kroimy go na 4 części. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Studzimy, a następnie kroimy w małą kostkę.

2

Śledzie odsączamy z zalewy. Drobno kroimy. Cebulę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Śledzie mieszamy z burakiem, cebulą i majonezem. Z kromek chleba za pomocą szklanki wykrawamy okrągłe kształty. Przekładamy śledzia na pieczywo.

3

Na wierzchu robimy „keks” z ketchupu. Całość doprawiamy pieprzem czarnym i dekorujemy świeżą pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

100

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły