Kalafiorowe klopsy

m7
Kalafiorowe klopsy

0

0 / 0

Coś na piątkowy obiad .

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. nać pietruszki

1 łyżecz. koper ogrodowy

1 łyżecz. masło

0.50 szkl. olej słonecznikowy

1 szt. kalafior

1 szt. jajko

1 szt. cebula

10 dag. bułka tarta

Przygotowanie


1

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze.

2

Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle.

3

Kalafior rozdrobnić widelcem dodać pozostałe składniki ,doprawić do smaku i wymieszać.

4

Uformować klopsy ,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

237

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły