Kalafiorowe klopsy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kalafiorowe klopsy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5016-1702057801861.jpeg&w=3840&q=75)
Coś na piątkowy obiad .
0
0 / 0
Coś na piątkowy obiad .
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
1 łyżecz. koper ogrodowy
1 łyżecz. masło
0.50 szkl. olej słonecznikowy
1 szt. kalafior
1 szt. jajko
1 szt. cebula
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze.
2
Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle.
3
Kalafior rozdrobnić widelcem dodać pozostałe składniki ,doprawić do smaku i wymieszać.
4
Uformować klopsy ,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.