Kalafiorowe klopsy
m7
Coś na piątkowy obiad .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Coś na piątkowy obiad .
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
1 łyżecz. koper ogrodowy
1 łyżecz. masło
0.50 szkl. olej słonecznikowy
1 szt. kalafior
1 szt. jajko
1 szt. cebula
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze.
Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle.
Kalafior rozdrobnić widelcem dodać pozostałe składniki ,doprawić do smaku i wymieszać.
Uformować klopsy ,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.