Kalafiorowa z parówkami
m7
Zupa kalafiorowa z dodatkiem parówek. Sycąca i prosta w przygotowaniu zupa.
0
0 / 0
Zupa kalafiorowa z dodatkiem parówek. Sycąca i prosta w przygotowaniu zupa.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.30 szkl. mleko
1 szt. kalafior
2 szt. marchew
2 szt. ziele angielskie
4 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. liść laurowy
2 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 szt. kostka rosołowa
5 szt. ziemniaki
3 szt. parówka drobiowa
1 łyżka koper ogrodowy
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.
Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.