Kalafiorowa z parówkami

m7
Kalafiorowa z parówkami

0

0 / 0

Zupa kalafiorowa z dodatkiem parówek. Sycąca i prosta w przygotowaniu zupa.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.30 szkl. mleko

1 szt. kalafior

2 szt. marchew

2 szt. ziele angielskie

4 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. liść laurowy

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 szt. kostka rosołowa

5 szt. ziemniaki

3 szt. parówka drobiowa

1 łyżka koper ogrodowy

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.

2

Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły