0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
kalafior
4 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Kiełbasa myśliwska sucha
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziemniaki
1 Łyżka
przyprawa maggi
4 Łyżki
mleko
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.

Opis

Kalafiorowa z kiełbasą

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!