Kalafiorowa z kiełbasą

m7

Kalafiorowa z kiełbasą to ciekawe urozmaicenie klasycznego przepisu na tę zupę. Polecamy tę sycącą i pyszną zupę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kalafiorowa z kiełbasą to ciekawe urozmaicenie klasycznego przepisu na tę zupę. Polecamy tę sycącą i pyszną zupę.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. kalafior
4 szt. marchew
1 szt. kiełbasa myśliwska sucha
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. liść laurowy
6 szt. ziemniaki
1 łyżka przyprawa maggi
4 łyżka mleko
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka, dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotowany.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.