Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
kalafior
4 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Kiełbasa myśliwska sucha
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziemniaki
1 Łyżka
przyprawa maggi
4 Łyżki
mleko
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.

Opis

Kalafiorowa z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!