Kalafiorowa z kiełbasą

m7
Kalafiorowa z kiełbasą

0

0 / 0

Kalafiorowa z kiełbasą to ciekawe urozmaicenie klasycznego przepisu na tę zupę. Polecamy tę sycącą i pyszną zupę.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. kalafior

4 szt. marchew

1 szt. kiełbasa myśliwska sucha

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. liść laurowy

6 szt. ziemniaki

1 łyżka przyprawa maggi

4 łyżka mleko

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka, dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotowany.

2

Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły