Kalafiorowa z kaszą manną

m7
Kalafiorowa z kaszą manną

0

0 / 0

Dobry i szybki przepis na obiad. Kaszy manny powinno być około 2-3 garście w zależności od wielkości garnka i ugotowanej zupy!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kalafior

2 szt. duże marchewki

1 szt. piersi z kurczaka

1 szt. cebula

0
0
0

1 łyżka masła

Przygotowanie


1

Kalafior umyć i podzielić na małe różyczki. Marchew obrać i pokroić na małą kostkę. Piersi z kurczaka umyć. Kalafior, marchew i piersi z kurczaka wrzucić do garnka z kostką rosołową, gotować do miękkości.

2

Cebulę posiekać na małą kostkę i usmażyć na maśle na rumiany kolor. Z garnka wyjąć ugotowane piersi i powolutku wsypywać kaszę manną (zupa powinna cały czas się gotować, gdy wsypujemy kaszę manną). Pod koniec dodać zrumienioną cebulę i przyprawy. Posypać dymką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły