Kalafior zapiekany w cieście kukurydzianym z sosem z ketchupu
kontakt_2
Chrupki kalafior w cieście to fajny pomysł na przekąskę w ciągu dnia czy też na spotkanie z przyjaciółmi. Przepis warzywny i bez mięsa to propozycja dla wszystkich, którzy szczególnie lubią warzywa.
0
0 / 0
Chrupki kalafior w cieście to fajny pomysł na przekąskę w ciągu dnia czy też na spotkanie z przyjaciółmi. Przepis warzywny i bez mięsa to propozycja dla wszystkich, którzy szczególnie lubią warzywa.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g kalafior
100 g mąka kukurydziana
100 mleko
1 szt. jajko
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. olej rzepakowy
0.30 szkl. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 łyżka sos teriyaki
1 szcz. sól, cukier
0.50 łyżeczka sok z cytryny
Przygotowanie
Kalafiora podzielić na małe różyczki, umyć i wrzucić do wrzątku. Gotować 3 minuty, osuszyć, ostudzić.
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Różyczki kalafiora obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Podawać z sosem ketchupowym.