Kalafior w panierce z płatków kukurydzianych

lubella
Kalafior w panierce z płatków kukurydzianych

0

0 / 0

Panierka z płatków kukurydzianych jest znanym zamiennikiem bułki tartej, którą z powodzeniem można stosować do sezonowych warzyw 😊

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 g kalafior

2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

120 śmietana

80 g mąka lubella puszysta tortowa

1 szczyp. sól

1 szt. olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Kalafior podzielić na małe różyczki, umyć i wrzucić do wrzątku. Gotować 3 minuty, osuszyć, ostudzić.

2

Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Różyczki kalafiora zamoczyć w cieście, kolejno obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

275

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły