Kalafior w panierce z płatków kukurydzianych
lubella
Panierka z płatków kukurydzianych jest znanym zamiennikiem bułki tartej, którą z powodzeniem można stosować do sezonowych warzyw 😊
Wartości odżywcze na porcję
Energia
275
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Panierka z płatków kukurydzianych jest znanym zamiennikiem bułki tartej, którą z powodzeniem można stosować do sezonowych warzyw 😊
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 g kalafior
2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
120 śmietana
80 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szczyp. sól
1 szt. olej rzepakowy
Przygotowanie
Kalafior podzielić na małe różyczki, umyć i wrzucić do wrzątku. Gotować 3 minuty, osuszyć, ostudzić.
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Różyczki kalafiora zamoczyć w cieście, kolejno obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
275
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.