Kalafior w occie.

m7
Kalafior w occie.

0

0 / 0

Doskonała marynata na zimowe dni jako dodatek do posiłków. Warto spróbować!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

6 szkl. woda

1 szt. kalafior

1 szt. papryka czerwona

10 szt. liść laurowy

10 szt. ziele angielskie

2 szt. czosnek

1.50 łyżka sól

Przygotowanie


1

Kalafior podzielić na różyczki. Papryka pokroić w paski w porcjach 4:1(papryka w zasadzie tylko dla koloru).

2

Kalafior i paprykę tylko zblanszować w lekko zakwaszonej wodzie (ok.3 łyżki octu na garnek wody) - około 5-7 minut, nie dłużej.

3

Zagotować zalewę z następujących składników: 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1,5 łyżki soli, 6 szklanek wody, liść laurowy, ziele angielskie. Wrzucić po 2 ząbki czosnku do każdego ze słoików.

4

Zalewę zagotować, połączyć z kalafiorem i papryką. Napełnić słoiki.

5

Pasteryzować około 15 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły