Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
papryka słodka
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
sól, pieprz
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z jajek, mleka,wody,przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
  2. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
  3. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu.
  4. Dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut.
  5. Osączamy.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zarumienienia.

Opis

Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!