0

Składniki

1 Łyżeczka
papryka słodka
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
sól, pieprz
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z jajek, mleka,wody,przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
  2. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
  3. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu.
  4. Dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut.
  5. Osączamy.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zarumienienia.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!