Kalafior w cieście naleśnikowym
eluchap
Miękki kalafior w chrupiącej panierce to połączenie idealne. Z sosem czosnkowym smakuje perfekcyjnie.
0
3.4 / 43
Miękki kalafior w chrupiącej panierce to połączenie idealne. Z sosem czosnkowym smakuje perfekcyjnie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżeczka papryka słodka
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
1 szt. kalafior
1 szt. jajko
1 łyżka sól, pieprz
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Z jajek, mleka, wody, przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
2
Mąki dodać tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
3
Kalafior należy opłukać w wodzie z dodatkiem octu.
4
Różyczki kalafiora gotować 10 minut i odsączyć.
5
Na patelni rozgrzewać olej. Różyczki kalafiora zanurzyć w cieście i smażyć do zarumienienia.