0

Składniki

1 Łyżeczka
papryka słodka
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
sól, pieprz
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z jajek, mleka,wody,przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
  2. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
  3. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu.
  4. Dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut.
  5. Osączamy.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zarumienienia.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łosoś z warzywami w białym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łosoś z warzywami w białym sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!