0

Składniki

1 Łyżeczka
papryka słodka
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
sól, pieprz
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z jajek, mleka,wody,przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
  2. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
  3. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu.
  4. Dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut.
  5. Osączamy.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zarumienienia.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!