Kalafior w cieście naleśnikowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Kalafior w cieście naleśnikowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6312-1702057914614.jpeg&w=3840&q=75)
Miękki kalafior w chrupiącej panierce to połączenie idealne. Z sosem czosnkowym smakuje perfekcyjnie.
2
3.4 / 43
Miękki kalafior w chrupiącej panierce to połączenie idealne. Z sosem czosnkowym smakuje perfekcyjnie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. papryka słodka
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
1 szt. kalafior
1 szt. jajko
1 łyżka sól, pieprz
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Z jajek, mleka, wody, przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe.
2
Mąki dodać tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
3
Kalafior należy opłukać w wodzie z dodatkiem octu.
4
Różyczki kalafiora gotować 10 minut i odsączyć.
5
Na patelni rozgrzewać olej. Różyczki kalafiora zanurzyć w cieście i smażyć do zarumienienia.