Kakaowy tort naleśnikowy z kremem orzechowym

decomorreno
Kakaowy tort naleśnikowy z kremem orzechowym

0

0 / 0

Połączenie prostoty z wyśmienitym smakiem. O czym mowa? Oczywiście o popularnym naleśniku! Wszystkim fanom tego mącznego dania proponujemy kakaowy tort naleśnikowy oblany pysznym kremem orzechowym. Prosty i niezwykle efektowny przepis!

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szkl. mąka lubella wrocławska

1 łyżka cukier

1 szt. jaja l

1 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. woda mineralna gazowana

50 g gorzka czekolada

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka olej

1 szcz. sól

2 szkl. orzechy włoskie

1 kost. masło

0.75 szkl. cukier puder

1 szkl. mleko uht 3,2%

6 szt. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Czekoladę pokrusz, zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj.

2

Do wystudzonej masy dodać przesianą mąkę z kakao, cukier, jajko, wodę, olej i szczyptę soli. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

3

Naleśniki smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Pozostawić do wystygnięcia.

4

Orzechy zmielić, odłożyć 4 łyżki. Pozostałą część orzechów zalać gorącym mlekiem. Pozostawić do wystygnięcia.

5

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać orzechy i wymieszać do połączenia składników.

6

Naleśniki posmarować kremem i układać jeden na drugim.

7

Wierzch naleśników posmarować kremem i posypać zmielonymi orzechami. Udekorować całymi orzechami.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły