Kakaowy „sernik” jaglany

decomorreno
Kakaowy „sernik” jaglany

0

0 / 0

Czy dietetyczny sernik może być smaczny? Oczywiście! Świetnym przykładem jest nasz kakaowy "sernik" jaglany z siemieniem lnianym. Ciasto wypełnione pysznymi dodatkami (suszone śliwki, dojrzałe bananany i migdały) skradnie Twoje serce i podniebienie! Wypróbuj sprawdzony przepis na sernik jaglany!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

200 g kasza jaglana

500 mleko migdałowe

70 g kakao decomorreno

70 g olej kokosowy

150 g śliwki suszone

140 g migdały

2 szt. dojrzałe banany

80 g mielone siemie lniane

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Kaszę jaglaną wypłucz kilka razy, aż woda będzie klarowna.

2

Ugotuj na małym ogniu w mleku migdałowym. Odstaw do przestudzenia.

3

Śliwki pokrój w kostkę.

4

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

5

Zblenduj ugotowaną kasze, olej kokosowy, banany oraz migdały na gładką masę.

6

Dodaj pozostałe składniki: kakao, siemię lniane, szczyptę soli oraz śliwki.

7

Jeśli masa po spróbowaniu będzie zbyt mało słodka możemy dodatkowo dosłodzić ją syropem klonowym lub miodem według uznania.

8

Ciasto przekładamy do formy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

9

Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 st.

10

Podajemy gdy jest schłodzone.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły