Kakaowy makaron z kurkami, parmezanem i natką pietruszki

decomorreno
Kakaowy makaron z kurkami, parmezanem i natką pietruszki

0

0 / 0

Poszukujesz ciekawego przepisu na przekąskę podczas przyjęcia? Mamy dla Ciebie propozycję - kakaowy makaron z kurkami, parmezanem i natką pietruszki. Wyjątkowy wygląd i niepowtarzalny smak na Twoim talerzu!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

80 g mąka pszenna tortowa lubella

10 g parmezan

3 łyżeczka kakao decomorreno

1 łyżeczka oliwa z oliwek

0.50 szkl. oliwa z oliwek

250 g kurki oczyszczone

1 łyżka pietruszka

80 woda

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron: Wymieszaj mąkę i kakao DecoMorreno w misce. Dodaj starty ser i wymieszaj. Wlej do miski łyżkę oliwy, a następnie wbij jajko.

2

Wszystkie składniki wyrób na gładkie ciasto. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.

3

Ciasto owiń szczelnie folią spożywczą i odstaw na pół godziny.

4

Po tym czasie rozwałkuj ciasto i potnij na wstążki.

5

Sos: Pokrój grzyby na mniejsze kawałki, mniejsze zostaw w całości.

6

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę oraz czosnek.

7

Po podgrzaniu oliwy dodaj grzyby i podduś je przez chwilę.

8

Dodaj wodę oraz sól i pieprz do smaku.

9

Gdy woda częściowo wyparuje i utworzy się emulsja dodaj natkę pietruszki. Całość wymieszaj.

10

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły