Example thumb
1

Składniki

5 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
180 Gramów
orzechy włoskie
10 Sztuk
Daktyle
1 Szczypta
sól
1200 Mililitrów
Mleczko kokosowe
9 Łyżek
ŻELATYNA
500 Gramów
maliny
9 Łyżek
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Orzechy oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie je odsączamy i za pomocą blendera miksujemy wraz z 2 łyżkami kakao.
  2. Tortownicę wykładamy folią spożywczą i wypełniamy dno masą orzechową. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania warstwy malinowej.
  3. Przygotowujemy masę malinową: zalewamy 6 łyżeczek żelatyny ciepłą wodą, tak aby przykryła całą żelatynę.
  4. 250 g malin miksujemy na gładką masę.
  5. Wlewamy 800 ml mleka kokosowego do garnka, dodajemy zmiksowane maliny i 6 łyżek miodu. Podgrzewamy na kuchence, mieszamy aż wszystko się połączy. Ściągamy z kuchenki i dodajemy wcześniej przygotowaną żelatynę.
  6. Wlewamy masę malinową na daktylowo-orzechowy spód i wkładamy 200g malin do środka masy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia aż masa stężeje.
  7. Przygotowujemy warstwę kakaową: 3 łyżeczki żelatyny zalewamy 50 ml wody.
  8. 400 ml mleka kokosowego wraz z 3 łyżkami kakao i 3 łyżkami miodu podgrzewamy na kuchence. Ściągamy z kuchenki i dodajemy wcześniej przygotowaną żelatynę.
  9. Gdy warstwa malinowa stężeje wlewamy lekko schłodzoną warstwę kakaową. Całość wkładamy do lodówki na minimum 6h, najlepiej na noc.
  10. Przed podaniem wyjmujemy z formy, posypujemy kakao oraz pozostałymi malinami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!