0

Składniki

40 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
120 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
250 Mililitrów
woda
100 Gramów
masło
30 Gramów
Cukier trzcinowy
1.5 Łyżeczki
sól
4 Sztuki
jaja kurze całe

Krem

200 Gramów
Serek kremowy
300 Gramów
Śmietanka 36%
40 Gramów
cukier

Dodatki

25 Sztuk
Świeże owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszaj z kakao.
  2. W małym garnku zagotuj wodę z cukrem, solą oraz masłem.
  3. Wsyp do wrzącej wody na raz całą zawartość mąki z kakao i bardzo szybko wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Mieszaj aż całość połączy się w jednolitą masę, która nie będzie przywierać do brzegów garnka. Zdejmij z kuchenki i odstaw do wystygnięcia.
  4. Gdy ciasto wystygnie dodawaj po jednym jajku i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Możesz to zrobić za pomocą drewnianej łyżki lub miksera.
  5. Przełóż ciasto do worka cukierniczego. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wyciskaj kółka lub wykładaj ciasto za pomocą łyżki. Wystające szczyty, spłaszcz palcem zwilżonym wodą.
  6. Piecz w temp. 200ºC przez około 25 minut.
  7. Przygotuj krem: Ubij śmietankę, dodaj do niej cukier oraz kremowy serek typ. Philadelphia. Krem do czasu podania przechowuj w lodówce.
  8. Gotowe profiterolki przekrój nożem, ułóż owoce i udekoruj kremem. Górę przykryj ciastem i posyp cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!