Kakaowe Pancakes
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Kakaowe Pancakes](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296891.jpeg&w=3840&q=75)
Danie, które ma wierną rzeszę zwolenników, czyli popularne pancakes. Poznaj wyjątkowy przepis na ich kakaową odmianę. Nasza propozycja to pankejki z dodatkiem borówek polanych truskawkową polewą. Najlepiej smakują na gorąco!
3
3.9 / 32
Danie, które ma wierną rzeszę zwolenników, czyli popularne pancakes. Poznaj wyjątkowy przepis na ich kakaową odmianę. Nasza propozycja to pankejki z dodatkiem borówek polanych truskawkową polewą. Najlepiej smakują na gorąco!
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
350 g mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. sól
60 g cukier
300 mleko
1 szt. jajko
2 łyżka masło
250 g truskawki
200 g borówki
4 łyżka cukier
15 g kakao decomorreno
Przygotowanie
Połącz wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz sól.
W drugim naczyniu pomieszaj mleko, jajko oraz roztopione masło. Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj.
Smaż na rozgrzanej patelni, obracając na drugą stronę gdy pojawią się pękające bąble (patelnię przed smażeniem możesz lekko posmarować tłuszczem).
Przygotuj polewę – truskawki umyj, osusz i pokrój na drobne kawałki.
Zasyp cukrem i gotuj do momentu aż kawałeczki zaczną się rozpadać.
Pancakesy podawaj jeszcze ciepłe, z dodatkiem borówek polane gorącą truskawkową polewą.