Kakaowe Pancakes

decomorreno
Kakaowe Pancakes

3

3.9 / 32

Danie, które ma wierną rzeszę zwolenników, czyli popularne pancakes. Poznaj wyjątkowy przepis na ich kakaową odmianę. Nasza propozycja to pankejki z dodatkiem borówek polanych truskawkową polewą. Najlepiej smakują na gorąco!

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

350 g mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. sól

60 g cukier

300 mleko

1 szt. jajko

2 łyżka masło

250 g truskawki

200 g borówki

4 łyżka cukier

15 g kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Połącz wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz sól.

2

W drugim naczyniu pomieszaj mleko, jajko oraz roztopione masło. Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj.

3

Smaż na rozgrzanej patelni, obracając na drugą stronę gdy pojawią się pękające bąble (patelnię przed smażeniem możesz lekko posmarować tłuszczem).

4

Przygotuj polewę – truskawki umyj, osusz i pokrój na drobne kawałki.

5

Zasyp cukrem i gotuj do momentu aż kawałeczki zaczną się rozpadać.

6

Pancakesy podawaj jeszcze ciepłe, z dodatkiem borówek polane gorącą truskawkową polewą.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły