0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
200 Gramów
Płatki owsiane
150 Gramów
cukier
2 Sztuki
JAJA
200 Gramów
masło
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Szklanka
orzechy włoskie
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przesiej mąkę do miski, dodaj płatki owsiane, kakao, sodę, sól oraz pokrojone orzechy.
  2. W drugiej misce utrzyj miękkie masło wraz z cukrem.
  3. Następnie utrzyj z jajami. Wymieszaj wszystkie składniki razem – możesz zrobić to ręcznie lub za pomocą mocnego miksera ( masa będzie dosyć zwarta).
  4. Nakładaj na blachę wyłożoną papierem ciasto, lekko rozgnieć na płasko. Piecz w 200 st. przez około 10-15 minut, aż lekko zbrązowieją .

Podobne przepisy

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Renifery Cake Pops

Przepis
Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Kakaowe profiterole

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!