0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
200 Gramów
Płatki owsiane
150 Gramów
cukier
2 Sztuki
JAJA
200 Gramów
masło
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Szklanka
orzechy włoskie
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przesiej mąkę do miski, dodaj płatki owsiane, kakao, sodę, sól oraz pokrojone orzechy.
  2. W drugiej misce utrzyj miękkie masło wraz z cukrem.
  3. Następnie utrzyj z jajami. Wymieszaj wszystkie składniki razem – możesz zrobić to ręcznie lub za pomocą mocnego miksera ( masa będzie dosyć zwarta).
  4. Nakładaj na blachę wyłożoną papierem ciasto, lekko rozgnieć na płasko. Piecz w 200 st. przez około 10-15 minut, aż lekko zbrązowieją .

Podobne przepisy

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!