Kakaowe lody chia na patyku

decomorreno
Kakaowe lody chia na patyku

0

5 / 1

Wypróbuj naszą recepturę na zdrowe, domowe lody! Przedstawiamy przepis na kakaowe lody na patyku z dodatkiem nasion chia (szałwii hiszpańskiej), malin oraz rabarbaru. Przepyszna i orzeźwiająca przekąska dla całej rodziny!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

15 g kakao decomorreno

300 mleko kokosowe

2 łyżka cukier brzozowy

2 łyżka nasiona chia

50 g maliny

2 szt. łodyga rabarbaru

1 łyżeczka cukier brzozowy

Przygotowanie


1

Mleko wymieszaj z kakao, nasionami chia oraz cukrem.

2

Przykryj szczelnie folią i włóż do lodówki na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc). W trakcie chłodzenia wyjmij i przemieszaj całość.

3

Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałeczki. Dodaj cukier oraz maliny.

4

Gotuj przez kilkanaście minut ciągle mieszając, aż rabarbar stanie się miękki i zacznie się rozpadać. Pozostaw do wystudzenia.

5

Formę na lody wypełnij na przemian masą kakaową i owocową. Włóż do zamrażarki na całą noc.

6

Przed podaniem formę zamocz na chwilę w ciepłej wodzie, ułatwi to wyciągniecie lodów z foremki.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły