1

Składniki

3 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Mililitrów
śmietana 36%
400 Mililitrów
Mleko zagęszczone słodzone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce łączymy mleko skondensowane z przesianym kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. W drugiej misce ubijamy śmietankę, tak aby była sztywna.
  2. Łączymy delikatnie ze sobą ubitą śmietanę oraz masę kakaową. Przelewamy do formy i przykrywamy szczelnie folią. Wstawiamy formę z lodami do zamrażarki.
  3. Przed podaniem chłodzimy minimum 6 godzin.

Podobne przepisy

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!