1

Składniki

3 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Mililitrów
śmietana 36%
400 Mililitrów
Mleko zagęszczone słodzone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce łączymy mleko skondensowane z przesianym kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. W drugiej misce ubijamy śmietankę, tak aby była sztywna.
  2. Łączymy delikatnie ze sobą ubitą śmietanę oraz masę kakaową. Przelewamy do formy i przykrywamy szczelnie folią. Wstawiamy formę z lodami do zamrażarki.
  3. Przed podaniem chłodzimy minimum 6 godzin.

Podobne przepisy

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!