1

Składniki

3 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Mililitrów
śmietana 36%
400 Mililitrów
Mleko zagęszczone słodzone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce łączymy mleko skondensowane z przesianym kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. W drugiej misce ubijamy śmietankę, tak aby była sztywna.
  2. Łączymy delikatnie ze sobą ubitą śmietanę oraz masę kakaową. Przelewamy do formy i przykrywamy szczelnie folią. Wstawiamy formę z lodami do zamrażarki.
  3. Przed podaniem chłodzimy minimum 6 godzin.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!