Kakaowe gofry
ewa1206
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
220 g mąka lubella puszysta tortowa
1.50 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżka kakao decomorreno
1 szcz. sól
2 łyżeczka cukier puder
1 łyżka cukier waniliowy
2 szt. jajko
0.50 szkl. olej roślinny
1.30 szkl. mleko uht 3,2%
Przygotowanie
1
Mąkę wsypać do miski ,dodać proszek do pieczenia, sól, cukier puder, kakao i cukier waniliowy.
2
Wymieszać, a następnie dodać jajka, olej oraz mleko. Zmiksować na gładką masę
3
Gofrownicę nagrzać i delikatnie natłuścić przed smażeniem pierwszych gofrów
4
Kolejno wlewać porcję ciasta, smażąc chrupiące gofry przez około 5 minut
5
Po upieczeniu wystudzić gofry - najlepiej na ruszcie. Podawać z ulubionymi owocami lub jogurtem