Kakaowe gofry

ewa1206
Kakaowe gofry

0

0 / 0

Kakaowe gofry to idealny wybór na słodkie śniadanie, podwieczorek lub deser. Są chrupiące, aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Można je serwować z czekoladą, owocami, bitą śmietaną, dżemem, syropem klonowym, masłem orzechowym lub innym ulubionym smarowidłem. Życzymy smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

220 g mąka lubella puszysta tortowa

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżka kakao decomorreno

1 szczyp. sól

2 łyżecz. cukier puder

1 łyżka cukier waniliowy

2 szt. jajko

0.50 szkl. olej roślinny

1.30 szkl. mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier puder, kakao i cukier waniliowy.

2

Wymieszać, a następnie dodać jajka, olej oraz mleko. Zmiksować na gładką masę

3

Gofrownicę nagrzać i delikatnie natłuścić przed smażeniem pierwszych gofrów.

4

Kolejno wlewać porcję ciasta, smażąc chrupiące gofry przez około 5 minut.

5

Po upieczeniu wystudzić gofry — najlepiej na ruszcie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły