Kakaowe gofry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ewa1206
![Kakaowe gofry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1715675136599.jpg&w=3840&q=75)
Kakaowe gofry to idealny wybór na słodkie śniadanie, podwieczorek lub deser. Są chrupiące, aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Można je serwować z czekoladą, owocami, bitą śmietaną, dżemem, syropem klonowym, masłem orzechowym lub innym ulubionym smarowidłem. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Kakaowe gofry to idealny wybór na słodkie śniadanie, podwieczorek lub deser. Są chrupiące, aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Można je serwować z czekoladą, owocami, bitą śmietaną, dżemem, syropem klonowym, masłem orzechowym lub innym ulubionym smarowidłem. Życzymy smacznego!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
220 g mąka lubella puszysta tortowa
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżka kakao decomorreno
1 szczyp. sól
2 łyżecz. cukier puder
1 łyżka cukier waniliowy
2 szt. jajko
0.50 szkl. olej roślinny
1.30 szkl. mleko uht 3,2%
Przygotowanie
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier puder, kakao i cukier waniliowy.
Wymieszać, a następnie dodać jajka, olej oraz mleko. Zmiksować na gładką masę
Gofrownicę nagrzać i delikatnie natłuścić przed smażeniem pierwszych gofrów.
Kolejno wlewać porcję ciasta, smażąc chrupiące gofry przez około 5 minut.
Po upieczeniu wystudzić gofry — najlepiej na ruszcie.