Kakaowe Galette z figami i gruszkami

decomorreno
Kakaowe Galette z figami i gruszkami

0

0 / 0

Galette- rustykalna tarta rodem z Francji z najlepszym kakao DecoMorreno, sezonowymi gruszkami i figami. Bardzo prosta, szybka, bez formy i przepyszna.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

25 g kakao decomorreno

180 g mąka pszenna tortowa lubella

50 g cukier

120 g masło

3 szt. gruszki

3 szt. figi

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Połącz ze sobą kakao, mąkę, cukier, jajko i masło i dokładnie zagnieć na ciasto.

2

Przykryj folą spożywczą i włóż do schłodzenia do lodówki, na 30 minut.

3

W międzyczasie gruszki oraz figi pokrój na plasterki.

4

Ciasto rozwałkuj na płaski placek, na środku wysyp dodatkowo 1 łyżkę mąki i rozprowadź równomiernie.

5

Ułóż na środku gruszki, pomiędzy nie figi. Składaj brzegi ciasta w kierunku do środka.

6

Posmaruj rozmieszanym jajkiem i piecz w temperaturze 180°C przez około 25 minut.

7

Przed podaniem poczekaj aż ciasto ostygnie.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły