Kakaowe Galette z figami i gruszkami
decomorreno
Galette- rustykalna tarta rodem z Francji z najlepszym kakao DecoMorreno, sezonowymi gruszkami i figami. Bardzo prosta, szybka, bez formy i przepyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Galette- rustykalna tarta rodem z Francji z najlepszym kakao DecoMorreno, sezonowymi gruszkami i figami. Bardzo prosta, szybka, bez formy i przepyszna.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
25 g kakao decomorreno
180 g mąka pszenna tortowa lubella
50 g cukier
120 g masło
3 szt. gruszki
3 szt. figi
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Połącz ze sobą kakao, mąkę, cukier, jajko i masło i dokładnie zagnieć na ciasto.
Przykryj folą spożywczą i włóż do schłodzenia do lodówki, na 30 minut.
W międzyczasie gruszki oraz figi pokrój na plasterki.
Ciasto rozwałkuj na płaski placek, na środku wysyp dodatkowo 1 łyżkę mąki i rozprowadź równomiernie.
Ułóż na środku gruszki, pomiędzy nie figi. Składaj brzegi ciasta w kierunku do środka.
Posmaruj rozmieszanym jajkiem i piecz w temperaturze 180°C przez około 25 minut.
Przed podaniem poczekaj aż ciasto ostygnie.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.