Kakaowe Cake Pops

ka_paulina
Kakaowe Cake Pops

0

0 / 0

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

400 g biszkopt gotowy

150 g serek mascarpone

4 łyżka masło orzechowe

1 opak. czekolada

1 szt. czekolada biała

3 łyżeczka kakao decomorreno

2 łyżeczka olej kokosowy

5 szcz. kolorowa posypka

10 szt. patyczki do szaszłyków

Przygotowanie


1

W pierwszej kolejności serek mascarpone mieszamy z 4 łyżkami masła orzechowego. Do powstałej masy dodajemy suchy biszkopt i mieszamy.

2

Całość po wyrobieniu wkładamy do zamrażarki. Po 15 minut wyciągamy i tworzymy z ciasta kulki. Wielkość powinna być podobna do klasycznego lizaka. Wykładamy je na blaszce z odpowiednimi odstępami i ponownie chłodzimy około 15 minut.

3

Kiedy nasze “lizaki” się chłodzą połam czekoladę i wrzuć do miski. Dodaj do niej Kakao DecoMorreno oraz olej kokosowy i roztop.

4

W powstałej polewie maczaj kulki z ciasta i ponownie przełóż je do lodówki. Przy kolejnym maczaniu dodatkowo obtaczamy “cake popsy” w kolorowej posypce. Przechowujemy je w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły