Kakaowe Cake Pops
ka_paulina
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
400 g biszkopt gotowy
150 g serek mascarpone
4 łyżka masło orzechowe
1 opak. czekolada
1 szt. czekolada biała
3 łyżecz. kakao decomorreno
2 łyżecz. olej kokosowy
5 szczyp. kolorowa posypka
10 szt. patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
W pierwszej kolejności serek mascarpone mieszamy z 4 łyżkami masła orzechowego. Do powstałej masy dodajemy suchy biszkopt i mieszamy.
Całość po wyrobieniu wkładamy do zamrażarki. Po 15 minut wyciągamy i tworzymy z ciasta kulki. Wielkość powinna być podobna do klasycznego lizaka. Wykładamy je na blaszce z odpowiednimi odstępami i ponownie chłodzimy około 15 minut.
Kiedy nasze “lizaki” się chłodzą połam czekoladę i wrzuć do miski. Dodaj do niej Kakao DecoMorreno oraz olej kokosowy i roztop.
W powstałej polewie maczaj kulki z ciasta i ponownie przełóż je do lodówki. Przy kolejnym maczaniu dodatkowo obtaczamy “cake popsy” w kolorowej posypce. Przechowujemy je w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.