Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym

decomorreno
Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym

0

0 / 0

Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym - smaczny, łatwy i bardzo szybki przepis. Wystarczy niecałe 40 minut, aby przysmak pojawił się na Twoim talerzu. Receptura zawiera dodatkowo nasiona słonecznika oraz daktyle.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

50 g kakao decomorreno

250 g migdały

65 g nasiona słonecznika

150 g daktyle

60 g olej kokosowy

800 mleko kokosowe

0.25 szkl. miód

70 g kakao decomorreno

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Mleko kokosowe włóż do lodówki, najlepiej dzień wcześniej, aby z mleko rozdzieliło się na część twardą i wodę.

2

Daktyle zalej wodą i odstaw na minimum 3 godziny. Migdały oraz słonecznik zmiksuj na drobno.

3

Miękkie migdały zmiksuj z kakao i olejem kokosowym na gładką masę.

4

Połącz rozdrobnione orzechy i masę kakaową. Formę wyłóż ciastem i wyrównaj powierzchnię.

5

Dno formy możesz wyłożyć papierem do pieczenia, to ułatwi serwowanie.

6

Przykryj ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki. Przygotuj krem.

7

Z mleka użyj tylko twardej kokosowej części, dodaj miód oraz kakao i szczyptę soli.

8

Zmiksuj wszystko na gładką masę i ubij.

9

Wyłóż krem na wcześniej przygotowany spód.

10

Włóż ciasto ponownie do lodówki aby stężało.

11

Podawaj posypane pokrojonymi migdałami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły