Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym
decomorreno
Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym - smaczny, łatwy i bardzo szybki przepis. Wystarczy niecałe 40 minut, aby przysmak pojawił się na Twoim talerzu. Receptura zawiera dodatkowo nasiona słonecznika oraz daktyle.
0
0 / 0
Kakaowa tarta z migdałami i mleczkiem kokosowym - smaczny, łatwy i bardzo szybki przepis. Wystarczy niecałe 40 minut, aby przysmak pojawił się na Twoim talerzu. Receptura zawiera dodatkowo nasiona słonecznika oraz daktyle.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
50 g kakao decomorreno
250 g migdały
65 g nasiona słonecznika
150 g daktyle
60 g olej kokosowy
800 mleko kokosowe
0.25 szkl. miód
70 g kakao decomorreno
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Mleko kokosowe włóż do lodówki, najlepiej dzień wcześniej, aby z mleko rozdzieliło się na część twardą i wodę.
Daktyle zalej wodą i odstaw na minimum 3 godziny. Migdały oraz słonecznik zmiksuj na drobno.
Miękkie migdały zmiksuj z kakao i olejem kokosowym na gładką masę.
Połącz rozdrobnione orzechy i masę kakaową. Formę wyłóż ciastem i wyrównaj powierzchnię.
Dno formy możesz wyłożyć papierem do pieczenia, to ułatwi serwowanie.
Przykryj ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki. Przygotuj krem.
Z mleka użyj tylko twardej kokosowej części, dodaj miód oraz kakao i szczyptę soli.
Zmiksuj wszystko na gładką masę i ubij.
Wyłóż krem na wcześniej przygotowany spód.
Włóż ciasto ponownie do lodówki aby stężało.
Podawaj posypane pokrojonymi migdałami.