Kakaowa radość

kontakt_6
Kakaowa radość

0

0 / 0

Kakaowa radość to słodkie kuleczki otoczone ulubionymi dodatkami.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

75 g płatki lubella mlekołaki choco kulki

3 łyżeczka kakao decomorreno

1 łyżka cukier puder

120 g margaryna

50 g orzechy

2 łyżka płatki migdałowe

1 łyżka miód

0.50 łyżeczka olejek migdałowy

2 łyżka rodzynki

2 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Do miski dodać 120g margaryny i 1 łyżkę cukru pudru. Ucieramy składniki na gładką masę.

2

Kroimy orzechy i dodać je do masy.

3

Dorzucamy 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki rodzynek,1 łyżkę miodu .

4

Następnie dodajemy 75g płatków Lubella i kilka kropel olejku. Mieszamy składniki. Dodać 3 łyżeczki kakao Decomorreno i ponownie wymieszać.

5

Z masy formujemy kulki i obtaczamy kokosem lub migdałami. Wkładamy do lodówki na 1 godz.

6

Kuleczki podajemy w foremkach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły