Kakaowa radość
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Kakaowa radość](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670999.jpeg&w=3840&q=75)
Kakaowa radość to słodkie kuleczki otoczone ulubionymi dodatkami.
0
0 / 0
Kakaowa radość to słodkie kuleczki otoczone ulubionymi dodatkami.
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
75 g płatki lubella mlekołaki choco kulki
3 łyżecz. kakao decomorreno
1 łyżka cukier puder
120 g margaryna
50 g orzechy
2 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka miód
0.50 łyżecz. olejek migdałowy
2 łyżka rodzynki
2 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
Do miski dodać 120g margaryny i 1 łyżkę cukru pudru. Ucieramy składniki na gładką masę.
Kroimy orzechy i dodać je do masy.
Dorzucamy 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki rodzynek,1 łyżkę miodu .
Następnie dodajemy 75g płatków Lubella i kilka kropel olejku. Mieszamy składniki. Dodać 3 łyżeczki kakao Decomorreno i ponownie wymieszać.
Z masy formujemy kulki i obtaczamy kokosem lub migdałami. Wkładamy do lodówki na 1 godz.
Kuleczki podajemy w foremkach.