3

Składniki

70 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Laska wanilii
500 Mililitrów
śmietana 36%
250 Mililitrów
mleko
120 Gramów
cukier puder
0.33 Szklanki
woda
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Sztuka
Świeże owoce np. porzeczki
1 Sztuka
Gęsty domowy sok owocowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W małym naczyniu zalewamy żelatynę letnią wodą i mieszamy do połączenia.
  2. Laski wanilii kroimy wzdłuż na pół i za pomocą noża ściągamy ze środka ziarenka.
  3. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukier, kakao oraz przekrojone laski wanilii wraz z ziarenkami.
  4. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i wyciągamy laski wanilii.
  5. Gdy masa lekko przestygnie dodajemy żelatynę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
  6. Przelewamy masę do foremek i wkładamy do lodówki.
  7. Podajemy z gęstym sokiem i owocami.

Podobne przepisy

Zielony sernik na spodzie brownie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Zielony sernik na spodzie brownie

Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truska...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truskawek

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa karpatka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowa karpatka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!