3

Składniki

70 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Laska wanilii
500 Mililitrów
śmietana 36%
250 Mililitrów
mleko
120 Gramów
cukier puder
0.33 Szklanki
woda
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Sztuka
Świeże owoce np. porzeczki
1 Sztuka
Gęsty domowy sok owocowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W małym naczyniu zalewamy żelatynę letnią wodą i mieszamy do połączenia.
  2. Laski wanilii kroimy wzdłuż na pół i za pomocą noża ściągamy ze środka ziarenka.
  3. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukier, kakao oraz przekrojone laski wanilii wraz z ziarenkami.
  4. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i wyciągamy laski wanilii.
  5. Gdy masa lekko przestygnie dodajemy żelatynę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
  6. Przelewamy masę do foremek i wkładamy do lodówki.
  7. Podajemy z gęstym sokiem i owocami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!