Kakaowa granola z żurawiną
decomorreno
Domowa kakaowa granola z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich. Zdrowa wersja sklepowych granoli, bez dodatku cukru, ale za to delikatnie sodka dzięki użyciu miodu. Idealna na zdrowe śniadanie czy kolacje- do mleka, jogurtu naturalnego bądź jako przekąska.
6
3.7 / 9
Domowa kakaowa granola z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich. Zdrowa wersja sklepowych granoli, bez dodatku cukru, ale za to delikatnie sodka dzięki użyciu miodu. Idealna na zdrowe śniadanie czy kolacje- do mleka, jogurtu naturalnego bądź jako przekąska.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
2 szkl. płatki owsiane
0.50 szkl. żurawina łowicz
2 łyżka miód
0.50 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 st. C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Orzechy i żurawinę posiekaj na drobne kawałki.
W rondelku podgrzej miód oraz kakao. Jak tylko miód się rozpuści i połączy z kakao, zdejmij rondel z ognia.
Do rondelka wsyp płatki owsiane oraz pokrojoną żurawinę i orzechy. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników i wysyp na przygotowaną wcześniej blaszkę.
Piecz w piekarniku przez ok. 20 min. Ostudź i rozdrobnij.
Gotową granole przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. Idealna z mlekiem, jogurtem czy solo jako przekąska. Smacznego!