Kakaowa granola z żurawiną

decomorreno
Kakaowa granola z żurawiną

6

3.7 / 9

Domowa kakaowa granola z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich. Zdrowa wersja sklepowych granoli, bez dodatku cukru, ale za to delikatnie sodka dzięki użyciu miodu. Idealna na zdrowe śniadanie czy kolacje- do mleka, jogurtu naturalnego bądź jako przekąska.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 szkl. płatki owsiane

0.50 szkl. żurawina łowicz

2 łyżka miód

0.50 szkl. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Nastaw piekarnik na 180 st. C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

2

Orzechy i żurawinę posiekaj na drobne kawałki.

3

W rondelku podgrzej miód oraz kakao. Jak tylko miód się rozpuści i połączy z kakao, zdejmij rondel z ognia.

4

Do rondelka wsyp płatki owsiane oraz pokrojoną żurawinę i orzechy. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników i wysyp na przygotowaną wcześniej blaszkę.

5

Piecz w piekarniku przez ok. 20 min. Ostudź i rozdrobnij.

6

Gotową granole przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. Idealna z mlekiem, jogurtem czy solo jako przekąska. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły