KAKAO CYNAMONOWE WEGAŃSKIE
decomorreno
Zamiast kawy lub herbaty, może kakao? Niecodzienne rozwiązanie, a jakże smaczne! Odkryj smak dzieciństwa w nowej, wegańskiej wersji.
0
5 / 1
Zamiast kawy lub herbaty, może kakao? Niecodzienne rozwiązanie, a jakże smaczne! Odkryj smak dzieciństwa w nowej, wegańskiej wersji.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
450 mleko roślinne
0.25 łyżeczka cynamon
30 g kakao decomorreno
5 szt. daktyle świeże
1 szcz. sól
Przygotowanie
1
Wyjmij z daktyli pestki.
2
Do garnka wlej ulubione mleko roślinne – np. owsiane, sojowe, kokosowe.
3
Dodaj kakao, cynamon oraz daktyle i szczyptę soli.
4
Podgrzewaj powoli, co jakiś czas mieszając.
5
Następnie zblenduj na gładki napój.
6
W razie potrzeby dodaj więcej daktyli, jeśli lubisz słodkie kakao.
7
Dodatkowo możesz wierzch posypać odrobiną cynamonu.