KAKAO CYNAMONOWE WEGAŃSKIE
decomorreno
Zamiast kawy lub herbaty, może kakao? Niecodzienne rozwiązanie, a jakże smaczne! Odkryj smak dzieciństwa w nowej, wegańskiej wersji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Zamiast kawy lub herbaty, może kakao? Niecodzienne rozwiązanie, a jakże smaczne! Odkryj smak dzieciństwa w nowej, wegańskiej wersji.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
450 mleko roślinne
0.25 łyżecz. cynamon
30 g kakao decomorreno
5 szt. daktyle świeże
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Wyjmij z daktyli pestki.
Do garnka wlej ulubione mleko roślinne – np. owsiane, sojowe, kokosowe.
Dodaj kakao, cynamon oraz daktyle i szczyptę soli.
Podgrzewaj powoli, co jakiś czas mieszając.
Następnie zblenduj na gładki napój.
W razie potrzeby dodaj więcej daktyli, jeśli lubisz słodkie kakao.
Dodatkowo możesz wierzch posypać odrobiną cynamonu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.