KAKAO CYNAMONOWE WEGAŃSKIE

decomorreno
KAKAO CYNAMONOWE WEGAŃSKIE

0

5 / 1

Zamiast kawy lub herbaty, może kakao? Niecodzienne rozwiązanie, a jakże smaczne! Odkryj smak dzieciństwa w nowej, wegańskiej wersji.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

450 mleko roślinne

0.25 łyżeczka cynamon

30 g kakao decomorreno

5 szt. daktyle świeże

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Wyjmij z daktyli pestki.

2

Do garnka wlej ulubione mleko roślinne – np. owsiane, sojowe, kokosowe.

3

Dodaj kakao, cynamon oraz daktyle i szczyptę soli.

4

Podgrzewaj powoli, co jakiś czas mieszając.

5

Następnie zblenduj na gładki napój.

6

W razie potrzeby dodaj więcej daktyli, jeśli lubisz słodkie kakao.

7

Dodatkowo możesz wierzch posypać odrobiną cynamonu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły