Kajzerkowe mini pizze

m7
Kajzerkowe mini pizze

0

0 / 0

Ekspresowa przekąska na gorąco.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

500 g pieczarki

100 g papryka czerwona konserwowa

100 g ser żółty

100 g salami

10 szt. kajzerki

2 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

1 szt. groszek zielony konserwowy

10 szt. ser żółty

2 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku

Przygotowanie


1

Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.

2

Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.

3

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.

4

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.

5

Podawać polane ketchupem.

6

SMACZNEGO.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły