Kajzerkowe mini pizze

m7
Kajzerkowe mini pizze

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ekspresowa przekąska na gorąco.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

500 g pieczarki

100 g papryka czerwona konserwowa

100 g ser żółty

100 g salami

10 szt. kajzerki

2 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

1 szt. groszek zielony konserwowy

10 szt. ser żółty

2 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku

Przygotowanie


Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.

Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.

Podawać polane ketchupem.

SMACZNEGO.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2366

kcal

Białka

151

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

150

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły