Kajzerkowe mini pizze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kajzerkowe mini pizze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209842.jpeg&w=3840&q=75)
Ekspresowa przekąska na gorąco.
0
0 / 0
Ekspresowa przekąska na gorąco.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
500 g pieczarki
100 g papryka czerwona konserwowa
100 g ser żółty
100 g salami
10 szt. kajzerki
2 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. czosnek
1 szt. groszek zielony konserwowy
10 szt. ser żółty
2 łyżka nać pietruszki
0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku
Przygotowanie
Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.
Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.
Podawać polane ketchupem.
SMACZNEGO.