0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Bułki kajzerki
10 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
cebula
8 Sztuk
ser żółty
3 Sztuki
Warzywa
1 Sztuka
olej
3 Łyżki
ketchup
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka do czasu odparowania całej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. Kajzerki kroimy na pół i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Na każdej kromce układamy podsmażone pieczarki, a następnie starty żółty ser. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera.
  3. Z majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy nim upieczone kajzerki. Następnie na każdej kładziemy garść posiekanej sałaty, plaster pomidora i ogórka kiszonego.

Opis

Sposób na ciepłą kolację lub śniadanie i przemycenie warzyw :-)

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!