Kajzerki a’la zapiekanki

m7
Kajzerki a’la zapiekanki

0

0 / 0

Sposób na ciepłą kolację lub śniadanie i przemycenie warzyw :-)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

4 szt. bułki kajzerki

10 szt. pieczarki

1 szt. cebula

8 szt. ser żółty

3 szt. warzywa

1 szt. olej

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka do czasu odparowania całej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.

2

Kajzerki kroimy na pół i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Na każdej kromce układamy podsmażone pieczarki, a następnie starty żółty ser. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera.

3

Z majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy nim upieczone kajzerki. Następnie na każdej kładziemy garść posiekanej sałaty, plaster pomidora i ogórka kiszonego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły