Kajzerki a’la zapiekanki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kajzerki a’la zapiekanki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974392603.jpeg&w=3840&q=75)
Sposób na ciepłą kolację lub śniadanie i przemycenie warzyw :-)
0
0 / 0
Sposób na ciepłą kolację lub śniadanie i przemycenie warzyw :-)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. bułki kajzerki
10 szt. pieczarki
1 szt. cebula
8 szt. ser żółty
3 szt. warzywa
1 szt. olej
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka do czasu odparowania całej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Kajzerki kroimy na pół i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Na każdej kromce układamy podsmażone pieczarki, a następnie starty żółty ser. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera.
Z majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy nim upieczone kajzerki. Następnie na każdej kładziemy garść posiekanej sałaty, plaster pomidora i ogórka kiszonego.