0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
jaja kurze całe
16 Sztuk
pieprz ziarnisty
0.5 Sztuki
marchew
8 Sztuk
Wykałaczki
1 Sztuka
sałata
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
Śmietana ukwaszona
20 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, pokroić na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka ugnieść widelcem, dodać dwie łyżki majonezu i dwie łyżki ukwaszonej śmietany, dodać szczypte soli i pieprzu, i wymieszać...
  2. dziurki po żółtku napełnić farszem i położyć farszem do dołu na talerzuku (na talerzyku mogą być listki sałaty na których można polożyc jajka..)
  3. Biały ser ugnieść widelcem i ukulać z niego małe kuleczki (główki kaczuszek). Przygotowane wcześniej główki kaczuszek połączyć z tułowiem (czyli z połówka jajka) wykałaczkami (uwaŻąĆ przy jedzeniu!)
  4. Ziarenka pieprzu wcisnąć w główki kaczuszek (jako oczy).
  5. Z marchewki zrobić dziubek kaczuszki :)
  6. Na koniec z wierzchu polać jajka majonezem...
  7. Gotowe! Smacznego! :)

Opis

Dobra przystawka na imprezkę... Na kolacyjkę... :d pychotka...

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!