Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kaczka, którą kupiłem w sklepie (niestety, nie mam znajomych z podwórkiem) nazywała się "pekin" i od razu podczas jej przygotowywania zrobiło się bardzo chińsko. Jest to moja pierwsza kaczka, a przepis pochodzi z programu kulinarnego z tv. Gdy zdecydujesz się zrobić kaczkę po raz pierwszy w życiu, to musisz bardzo uważnie "przestudiować" najlepiej kilka przepisów i dokładnie przemyśleć, co chcesz zrobić. Najważniejsze podczas pieczenia kaczki to to, aby wewnątrz była miękka, a na zewnątrz miała chrupiącą, lekko przyrumienioną skórkę. Kaczka ma specyficzny smak, nie każdy musi ją polubić od pierwszego wejrzenia, dlatego też z mięsa, które pozostało po uczcie zrobiłem flaczki. Ale na pewno warto się wykazać i skusić się na kaczkę podczas jakiejś specjalnej okazji:)
1 | Szczypta |
cynamon
|
|
2 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
3 | Łyżeczki |
Kardamon
|
|
4 | Sztuki |
jabłka
|
|
4 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
2.5 | Dekagrama |
Kaczka cała
|
|
0.5 | Szklanki |
żurawina suszona
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |