Kaczka z kluseczkami po Łowicku

wmruczek
Kaczka z kluseczkami po Łowicku

0

0 / 0

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filety z piersi kaczki

250 g gnocchi

2 szt. papryka czerwona

20 dag. cebula

20 g brukselka

1 pęcz. świeże zioła

1 pęcz. nać pietruszki

1 dag. sól, pieprz

5 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Filety z kaczki myję, kroję i przyprawiam pieprzem i solą. Opiekam na oleju z dwóch stron i duszę około godziny. Po pół godziny dodaję pokrojoną cebulę, czerwoną paprykę i brukselkę.

2

Wlewam słoiczek ciemnego, uniwersalnego sosu Łowicz. Oddzielnie gotuję kluseczki Gnocchi.

3

Kluseczki wysypuję na głęboki talerz. Wlewam sos z kawałkami kaczki.

4

Dla smaku i "urody" posypuję danie posiekaną zieloną pietruszką oraz świeżymi ziołami (bazylia, kolendra, rukola). Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

830

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły