Kaczka z kluseczkami po Łowicku

wmruczek
Kaczka z kluseczkami po Łowicku

0

0 / 0

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filety z piersi kaczki

250 g gnocchi

2 szt. papryka czerwona

20 dek. cebula

20 g brukselka

1 pęcz. świeże zioła

1 pęcz. nać pietruszki

1 dek. sól, pieprz

5 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Filety z kaczki myję, kroję i przyprawiam pieprzem i solą. Opiekam na oleju z dwóch stron i duszę około godziny. Po pół godziny dodaję pokrojoną cebulę, czerwoną paprykę i brukselkę.

2

Wlewam słoiczek ciemnego, uniwersalnego sosu Łowicz. Oddzielnie gotuję kluseczki Gnocchi.

3

Kluseczki wysypuję na głęboki talerz. Wlewam sos z kawałkami kaczki.

4

Dla smaku i "urody" posypuję danie posiekaną zieloną pietruszką oraz świeżymi ziołami (bazylia, kolendra, rukola). Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły