Kaczka pieczona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kaczka pieczona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125417.jpeg&w=3840&q=75)
Podawać z ziemniakami
0
0 / 0
Podawać z ziemniakami
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg kaczka cała
100 g smalec
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
1
Kaczkę umyć, nasolić, natrzeć jamę brzuszną majerankiem, ułożyć na brytfannie, polać stopionym smalcem i upiec na złoty kolor. Gdy mięso miękkie, przestudzić i pokroić na porcję.