Kaczka pieczona

m7
Kaczka pieczona

0

0 / 0

Podawać z ziemniakami

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg kaczka cała

100 g smalec

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Kaczkę umyć, nasolić, natrzeć jamę brzuszną majerankiem, ułożyć na brytfannie, polać stopionym smalcem i upiec na złoty kolor. Gdy mięso miękkie, przestudzić i pokroić na porcję.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1274

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

110

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły