Kabaczek faszerowany mięsem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Kabaczek faszerowany mięsem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977480225.jpeg&w=3840&q=75)
Cukinia to idealne warzywo do faszerowania - wystarczy przeciąć na pół i wydrążyć środek. Polecamy prostą w przygotowaniu cukinię faszerowaną mięsem mielonym.
1
3.3 / 21
Cukinia to idealne warzywo do faszerowania - wystarczy przeciąć na pół i wydrążyć środek. Polecamy prostą w przygotowaniu cukinię faszerowaną mięsem mielonym.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 g kabaczek
1 szt. cebula
1 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
50 dag. mięso mielone wieprzowe
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Bułkę moczymy w mleku.
Cukinię kroimy na pół i drążymy miąższ z nasionami.
Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz oraz posiekaną cebulę.
Następnie dodajemy odciśniętą bułkę i wyrabiamy na jednolita masę. Faszerujemy kabaczka i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Podajemy z sosem pomidorowym.