Kabaczek faszerowany mięsem mielonym

bartek
Kabaczek faszerowany mięsem mielonym

0

3.3 / 21

Cukinia to idealne warzywo do faszerowania - wystarczy przeciąć na pół i wydrążyć środek. Polecamy prostą w przygotowaniu cukinię faszerowaną mięsem mielonym.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 g kabaczek

1 szt. cebula

1 szt. bułka czerstwa

1 szt. jaja kurze całe

50 dek. mięso mielone wieprzowe

15 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Bułkę moczymy w mleku.

2

Cukinię kroimy na pół i drążymy miąższ z nasionami.

3

Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz oraz posiekaną cebulę.

4

Następnie dodajemy odciśniętą bułkę i wyrabiamy na jednolita masę. Faszerujemy kabaczka i posypujemy startym żółtym serem.

5

Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Podajemy z sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły