Kabaczek faszerowany mięsem mielonym
bartek
Cukinia to idealne warzywo do faszerowania - wystarczy przeciąć na pół i wydrążyć środek. Polecamy prostą w przygotowaniu cukinię faszerowaną mięsem mielonym.
0
3.3 / 21
Cukinia to idealne warzywo do faszerowania - wystarczy przeciąć na pół i wydrążyć środek. Polecamy prostą w przygotowaniu cukinię faszerowaną mięsem mielonym.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 g kabaczek
1 szt. cebula
1 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
50 dek. mięso mielone wieprzowe
15 dek. ser żółty
Przygotowanie
Bułkę moczymy w mleku.
Cukinię kroimy na pół i drążymy miąższ z nasionami.
Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz oraz posiekaną cebulę.
Następnie dodajemy odciśniętą bułkę i wyrabiamy na jednolita masę. Faszerujemy kabaczka i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Podajemy z sosem pomidorowym.