1

Składniki

450 Mililitrów
jogurt naturalny
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
0.75 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
Galaretka owocowa
1 Sztuka
Mango
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuścić w 0,6 szkl wrzątku. przestudzić. Jogurt zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru pudru, Pod koniec wlać galaretkę i przelać do formy. żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzątku. Owoc mango obrać pokroić i zmiksować z cukrem pudrem, dodać żelatynę i wylać na zastudzoną warstwę jogurtową. Przed podaniem można polać polewą czekoladową lub udekorować kleksem z bitej śmietanki.

Opis

lekki i smaczny deserek

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Jogurt z musem

Łatwy Do 40 min.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Orzechowo-czekoladowy torcik

Średni Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz.

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!