1

Składniki

450 Mililitrów
jogurt naturalny
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
0.75 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
Galaretka owocowa
1 Sztuka
Mango
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuścić w 0,6 szkl wrzątku. przestudzić. Jogurt zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru pudru, Pod koniec wlać galaretkę i przelać do formy. żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzątku. Owoc mango obrać pokroić i zmiksować z cukrem pudrem, dodać żelatynę i wylać na zastudzoną warstwę jogurtową. Przed podaniem można polać polewą czekoladową lub udekorować kleksem z bitej śmietanki.

Opis

lekki i smaczny deserek

Podobne przepisy

Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegoł...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegołaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Orzechowo-czekoladowy torcik

Przepis
Średni Do 3 godz
Orzechowo-czekoladowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!