0

Składniki

1 Szklanka
100 Gramów
ingridient
Dżem truskawkowy Łowicz
2 Sztuki
jajka
250 Gramów
jogurt naturalny
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżki
Cukier drobny
4 Łyżki
wiórki kokosowe
1 Łyżka
Olej kokosowy
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, jajka i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę.
  2. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
  3. Placuszki smaż na oleju kokosowym, na średnim ogniu, wykładając za każdym razem ok.3/4 łyżki masy i nadając jej kształt serduszek. Po ok. 1 minucie na każdej stronie, aż ładnie się zarumienią.
  4. Placuszki wyłóż na talerz, udekoruj dżemem oraz wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!