Jogurtowo-kokosowe placuszki w kształcie serca/ ok. 16 sztuk

magdamach
Jogurtowo-kokosowe placuszki w kształcie serca/ ok. 16 sztuk

0

0 / 0

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g dżem truskawkowy łowicz

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szt. jaja l

250 g jogurt naturalny

2 łyżecz. proszek do pieczenia

3 łyżka cukier drobny

4 łyżka wiórki kokosowe

1 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, jajka i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę.

2

Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.

3

Placuszki smaż na oleju kokosowym, na średnim ogniu, wykładając za każdym razem ok.3/4 łyżki masy i nadając jej kształt serduszek. Po ok. 1 minucie na każdej stronie, aż ładnie się zarumienią.

4

Placuszki wyłóż na talerz, udekoruj dżemem oraz wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły