Jogurtowo-kokosowe placuszki w kształcie serca/ ok. 16 sztuk
magdamach
0
0 / 0
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g dżem truskawkowy łowicz
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
2 szt. jaja l
250 g jogurt naturalny
2 łyżecz. proszek do pieczenia
3 łyżka cukier drobny
4 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
1
Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, jajka i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę.
2
Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
3
Placuszki smaż na oleju kokosowym, na średnim ogniu, wykładając za każdym razem ok.3/4 łyżki masy i nadając jej kształt serduszek. Po ok. 1 minucie na każdej stronie, aż ładnie się zarumienią.
4
Placuszki wyłóż na talerz, udekoruj dżemem oraz wiórkami kokosowymi. Smacznego!