0

Składniki

1 Szklanka
100 Gramów
ingridient
Dżem truskawkowy Łowicz
2 Sztuki
jajka
250 Gramów
jogurt naturalny
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżki
Cukier drobny
4 Łyżki
wiórki kokosowe
1 Łyżka
Olej kokosowy
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, jajka i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę.
  2. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
  3. Placuszki smaż na oleju kokosowym, na średnim ogniu, wykładając za każdym razem ok.3/4 łyżki masy i nadając jej kształt serduszek. Po ok. 1 minucie na każdej stronie, aż ładnie się zarumienią.
  4. Placuszki wyłóż na talerz, udekoruj dżemem oraz wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Podobne przepisy

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!