Jogurtowiec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Jogurtowiec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133341.jpeg&w=3840&q=75)
Jogurtowiec to delikatna, puszysta i wilgotna propozycja na deser. Ciasto w towarzystwie dżemu z owoców leśnym perfekcyjnie sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty.
0
0 / 0
Jogurtowiec to delikatna, puszysta i wilgotna propozycja na deser. Ciasto w towarzystwie dżemu z owoców leśnym perfekcyjnie sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
350 g mąka pszenna
100 g cukier
2 łyżecz. soda oczyszczona
360 g jogurt naturalny
200 olej słonecznikowy
0.50 szkl. owoce leśne
Przygotowanie
W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
Masę przelewamy do formy (o średnicy 18 cm).
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Odstawiamy do ostudzenia.
Na wystudzone ciasto wykładamy dżem i dekorujemy świeżymi owocami.