Jogurtowiec

maspexdigital
Jogurtowiec

0

0 / 0

Jogurtowiec to delikatna, puszysta i wilgotna propozycja na deser. Ciasto w towarzystwie dżemu z owoców leśnym perfekcyjnie sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

350 g mąka pszenna

100 g cukier

2 łyżecz. soda oczyszczona

360 g jogurt naturalny

200 olej słonecznikowy

0.50 szkl. owoce leśne

Przygotowanie


1

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

2

Masę przelewamy do formy (o średnicy 18 cm).

3

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

4

Odstawiamy do ostudzenia.

5

Na wystudzone ciasto wykładamy dżem i dekorujemy świeżymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

305

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły