Jogurtowe z jabłkiem

eluchap
Jogurtowe z jabłkiem

1

0 / 0

Uwielbiam to ciasto szybkie i można je zrobić z dowolnymi owocami

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. jogurt naturalny

1 szkl. cukier

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. olej

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. olejek śmietankowy

3 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę z 0,5 szklanki cukru i solą.

2

Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.

3

Dodać jogurt, miksować, następnie olej i dalej miksować.

4

Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.

5

Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dodać kilka kropli olejku śmietankowego, wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę o wymiarach 25x35 cm.

6

Położyć jabłka i upiec.

7

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

8

Temperatura piekarnika : 180C

9

Czas pieczenia: 45minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły