Jogurtowe z jabłkiem

eluchap

Uwielbiam to ciasto szybkie i można je zrobić z dowolnymi owocami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
342
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Uwielbiam to ciasto szybkie i można je zrobić z dowolnymi owocami
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. jogurt naturalny
1 szkl. cukier
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. olej
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. olejek śmietankowy
3 szt. jabłka
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę z 0,5 szklanki cukru i solą.
Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.
Dodać jogurt, miksować, następnie olej i dalej miksować.
Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dodać kilka kropli olejku śmietankowego, wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę o wymiarach 25x35 cm.
Położyć jabłka i upiec.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika : 180C
Czas pieczenia: 45minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
342
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.