Jogurtowe Pancakes

m7
Jogurtowe Pancakes

0

0 / 0

Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 mleko

250 jogurt naturalny

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

175 g mąka pszenna tortowa

16 g cukier waniliowy

30 g masło

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier puder

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy wymieszać, dodać masło, mleko, jogurt i żółtko, ponownie wymieszać. Ubić pianę z białka z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru pudru i jeszcze raz dobrze ubić. Delikatnie wymieszać z masą.

2

Smażyć bez tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły