0

Składniki

100 Mililitrów
mleko
250 Mililitrów
jogurt naturalny
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
175 Gramów
mąka pszenna tortowa
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
30 Gramów
masło
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier puder
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy wymieszać, dodać masło, mleko, jogurt i żółtko, ponownie wymieszać. Ubić pianę z białka z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru pudru i jeszcze raz dobrze ubić. Delikatnie wymieszać z masą.
  2. Smażyć bez tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Opis

Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!