Jogurtowe Pancakes
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jogurtowe Pancakes](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738499.jpeg&w=3840&q=75)
Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.
0
0 / 0
Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
100 mleko
250 jogurt naturalny
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
175 g mąka pszenna tortowa
16 g cukier waniliowy
30 g masło
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka cukier puder
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
1
Mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy wymieszać, dodać masło, mleko, jogurt i żółtko, ponownie wymieszać. Ubić pianę z białka z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru pudru i jeszcze raz dobrze ubić. Delikatnie wymieszać z masą.
2
Smażyć bez tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.