Jogurtowe Pancakes
m7
Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.
0
0 / 0
Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
100 mleko
250 jogurt naturalny
1 szcz. sól
1 łyżeczka proszek do pieczenia
175 g mąka pszenna tortowa
16 g cukier waniliowy
30 g masło
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka cukier puder
0.50 łyżeczka soda oczyszczona
Przygotowanie
1
Mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy wymieszać, dodać masło, mleko, jogurt i żółtko, ponownie wymieszać. Ubić pianę z białka z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru pudru i jeszcze raz dobrze ubić. Delikatnie wymieszać z masą.
2
Smażyć bez tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.